No More Mondays is Mediawijzer partner

No More Mondays is nu ook partner van Mediawijzer.
Media spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Media zijn overal en hun maatschappelijke impact is groot. Op de site van Mediawijzer vindt u allerlei informatie op het gebied van mediawijsheid; het vinden, begrijpen en maken van media in een door media gedomineerde samenleving. In de dossiers is deze informatie op thema terug te vinden.

Mediawijzer.net is op initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin in 2008 opgezet als mediawijsheid expertisecentrum, om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken. Mediawijzer.net is een netwerkorganisatie en wordt bestuurd door vijf grote Nederlandse organisaties die bij de oprichting door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn aangewezen:

NTR, de onafhankelijke publieke omroep, waarin NPS, Teleac en RVU zijn samengegaan
Stichting Kennisnet
het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB)
het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
ECP-EPN, platform voor de Informatie Samenleving

Deze vijf partijen dekken allen een specifiek gebied af binnen het mediawijsheid speelveld. Mediawijzer.net werkt daarnaast samen met een groeiend aantal netwerkpartners, bestaande uit onder andere scholen, bibliotheken, lesmateriaalontwikkelaars, onderzoeksinstituten en mediaproducenten. Het kosteloze lidmaatschap van het netwerk biedt organisaties de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, hun aanbod onder de aandacht van elkaar en het grote publiek te brengen en samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *