Willie en Wortel, een leuk VR avontuur over gezond voedsel.

Afgelopen weekend (9-10 september 2017) was er op het Tramkade terrein (waar No More Mondays ook huist) een Food en Design festival.

Het festival behoort tot in totaal vijf festivals die in het weekeinde worden gehouden door de VERS Academy. Dit samenwerkingsverband wil ‘serieuze discussies over voedsel(productie) combineren met cultuur, educatie, plezier en lekker eten’.

Wij waren gevraagd om onze online VR omgeving VRhalen en Kids Love Cards toe te passen op het thema, samen met Rachel Zweije, wiens Wortelrestaurant in de kas op het terrein zou worden georganiseerd; een leuk doe activiteit voor de jonge bezoekers van het festival.

We maakten Willie en Wortel | Waar zijn mijn vriendjes?
Struinend op het terrein, volgden de kinderen met de telefoon van papa en mama (die er uiteraard bij waren) de QR-codes, verspreid her en der, om zo in de virtuele omgeving te geraken waar ze Wortel hielpen om zijn vriendjes op te sporen. Een echte VR zoekplaat dus.

De laatse speurtocht liet de kinderen een kijkje nemen in de keuken van Chefkok Jamie, alwaar er heerlijk gerechten aan het pruttelen waren, gemaakt van, jawel de wortels. Laten we in het midden houden of dat wel of niet de vriendjes waren van Wortel. Wortel had er blijkbaar geen moeite mee).

Al met al een leuke VR route die ook na het festival nog te spelen is. Ook de beloning bij het achterhalen van het wachtwoord binnen de game blijft beschikbaar achter de bar.

[su_slider source=”media: 1328,1330,1326,1327″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *