2012 wensen en overdenkingen

Vandaag is de eerste maandag van 2012. Tijd voor No More Mondays om de rekening op te maken. Heeft het jaar gebracht wat het had moeten brengen? Wegen de voordelen nog steeds op nadelen? Daar kan ik meteen maar duidelijk over zijn: Definitely!!

Na een jaar No More Mondays is dan bijna tijd voor de tweede allereerste maandag van het jaar. En het weer weet het op dit moment een echte druilerige “but”-maandag van te maken. Na morgen zijn er nog 52 te gaan. Ik heb me nog nooit zo verheugd op een jaar als deze. Met nieuwe en oude vrienden, collega’s in het vak en erg veel projecten verder, kan het ook niet anders dan nòg mooier worden. Mijn crea brein borrelt als een gek en zijn zo veel dingen gaande. Zowel lopende gave projecten met goede vrienden als nieuwe durf app-“ventures” kan ik mijn crea concept lol niet op. Deze maandag gaan we vol in.

Ik hoop dat dat ik veel mensen en potentiële klanten kan aansteken met het enthousiasme dat ik voel bij het denken over een commerciële innovatie app of kindergame of -tool, interactieve installatie of een concept voor scholen.

Laat 2012 borrelen van leven en laat de Mayas een poepie ruiken, zou ik zeggen. NoMoMo, Go Go Go!!

Hierbij een aantal tips waar ik me goed in kan vinden. Gekregen van Maandag.nl , hoe ironisch:-) en enigszins aangepast. Kijk er eentje elke maandagmorgen en doe de reality-check. Ben jij een talent van 2012??

2012. Het jaar van de talenten.

Het talent van 2012 gaat verder dan de rest. Al was het maar omdat hij/zij gewend is baas te zijn over eigen werk, zelf na te denken en beslissingen neemt en niet gelooft in een 9 tot 5 baan. Speciaal voor dit talent, en voor iedereen die dat talent wil worden zijn er 7 wetten ontwikkeld. 7 wetten die prikkelen om anders naar je leven, je talent én je werk te kijken. Bekijk ze. Stuur ze door. En nog belangrijker, handel er naar. En wie weet ben je dit jaar ook nog één van die talenten.

Wet 1. Gebruik al je talenten.

Mensen zijn eerder geneigd om te houden wat ze hebben dan te veranderen. Terwijl veranderen helemaal niet hoeft te betekenen dat je alles wat je hebt weggooit. Een talentvol mens is tot veel meer in staat dan wat mensen vaak laten zien. Je hebt meer talenten dan die van je functieomschrijving, gebruik ze zo veel mogelijk. Dat is leuk voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Want uiteindelijk huren mensen niet een functie in, maar een mens van vlees en bloed met alles wat daarbij komt kijken.

Dit is de 1e wet van het talent van 2012

Wet 2. Ontsla je baas.

Als iets het talent van 2012 kenmerkt, is het wel zelfwerkzaamheid. Uiteraard is er altijd iemand hoger in rang, maar dat belet het talent van vandaag niet om eigen baas te zijn. Zelf na te denken, initiatieven te ontwikkelen en een koers te bepalen. Klakkeloos orders uitvoeren is iets voor circusdieren, maar alles geven wat je hebt en je eigen hoofd, hart en buik gebruiken, dat is iets voor het talent van 2012

Dit is de 2e wet van het talent van 2012

Wet 3. Neem een losse baan.

Werken is groeien. Maar groeien is zo veel meer dan werken. Het talent van vandaag denkt niet of of. Maar en en. Én een vaste baan, én vrijheid. Én je hoofd gebruiken, én luisteren naar je hart. En werken, en surfen, en een gezin beginnen, en een wereldreis maken. Niets uitsluiten en toch op koers blijven, heeft alles te maken met weten hoe je wilt leven en werken. En het mooie is, je bent niet één ding, je bent meerdere dingen, en die kunnen allemaal naast elkaar bestaan.

Dit is de 3e wet van het talent van 2012

Wet 4. Doe alles tegelijk.

John Lennon zei ooit: “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” En dat doen nog steeds veel mensen. Dromen over morgen, maar het vandaag nooit waarmaken. Wie in vaste banen denkt, springt er nooit uit, en haalt zo niet het beste uit zichzelf. Zo niet het talent van vandaag. Dat doet, denkt en handelt nu. Dat maakt geen plannen voor morgen, maar maakt ze vandaag al waar. Want als je moet kiezen tussen luisteren naar je baas of naar je hart, dan is de keuze toch snel gemaakt.

Dit is de 4e wet van het talent van 2012

Wet 5. Eén ding is zeker: twijfel is goed.

De wereld is gevuld met kuddedieren. Maar de wereld zit te wachten op mensen die nadenken, die blijven vragen, die dingen in twijfel durven te trekken. Als je echt wilt groeien, stel je jezelf soms ter discussie. Haal je het beste uit jezelf? Kan het beter? En wat moet je doen om echt succesvol te zijn? Twijfel is daarvoor een goede voedingsbodem. Want uit twijfel komen de beste antwoorden voort. En je weet pas iets zeker, als je er eerst over hebt getwijfeld.

Dit is de 5e wet van het talent van 2012

Wet 6. Geld volgt jou. En niet andersom.

Het talent van 2012 is geen loonslaaf. Het talent van 2012 gebruikt, inderdaad, zijn of haar talent en krijgt daarvoor betaald. Het lijkt op elkaar, en toch is het een wereld van verschil. Want in het eerste geval doe je exact wat er van je verwacht wordt en in het andere geef je alles wat je hebt. En iedereen weet: voorlopers verdienen beter dan meelopers.

Dit is de 6e wet van het talent van 2012

Wet 7. Zekerheid en vrijheid zijn goede vrienden.

Het talent van 2012 weet één ding heel erg goed: vrijheid betekent verantwoordelijkheid. En hoe meer vrijheid, hoe meer verantwoordelijkheid. Daarom is ook niet iedereen talent van 2012. Want het is veel makkelijker om je te verschuilen achter een ander, of achter een vaste baan voor het leven, of achter een 9-tot-5-bestaan. Het talent van 2012 voelt zich zeker bij vrijheid.

En bij NoMoMo is dat niet anders. Want zekerheid en vrijheid gaat hier hand in hand.

Dit is de 7e wet van het talent van 2012
Doe ermee wat je wilt, maar doe iets!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *