Museum Voorpret. Bereid ze voor met een vet avontuur!

Te vaak komen jonge groepen leerlingen een museum binnen met te weinig voorkennis van wat ze gaan tegenkomen. Een enkele lesbrief met een beknopte quiz of teken-opdracht motiveert een groep jonge bezoekers niet altijd om volledig op te gaan in de collectie of materie van het betreffende museum.

Boring

Alleen oude mensen bezoeken het museum.

Studio No More Mondays ontwikkelt samen met een aantal toonaangevende musea een leuke avontuurlijke én leerzame online oplossing die middels transmediale storytelling kinderen op een relevante manier in de wereld van het museum trekt. Via het referentiekader dat kinderen van nu hebben en met de technologie waar ze dagelijks mee in aanraking komen en gebruiken, bewerkstelligen we die motivatie en stimuleren we vooral plezier en verbeelding.

Geen zin!

Meisje wil niet naar het museum.

Musea saai? Natuurlijk niet! Maar vertel dat de kinderen in je groep. Via een avontuurlijke missie gedurende een aantal weken kunnen ze niet meer wachten tot ze gaan. Leuk én leerzaam tegelijk. Wie wil dat nou niet?

Door een innovatief platform te creëren voor zowel de musea als de leerkrachten, waarbij gebruik word gemaakt van de laatste technieken zoals HTML5/CSS3, kan op iedere gewenst moment samen met een museum leerzame én spannende content gemaakt worden. De leerkracht krijgt een krachtig middel in handen om de klas snel te laten smachten naar het bezoek aan het museum.

Voor mee informatie mail je naarinfo@museumvoorpret.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *