Cubiss’ Taalexpeditie in VR

Digi taalexpeditie

Cubiss’ Taalexpeditie in VR

Hoe creer je bewustzijn bij mensen over de problematiek van laaggeletterdheid. Door het zelf te ervaren.

Een aantal jaar geleden is de Taalexpeditie opgezet. Op een speelse manier krijgt de deelnemer te maken met de problematiek waar laaggeletterden elke dag mee worstelen. In een escaperoom setting moeten deelnemers in beperkte tijd een aantal puzzels oplossen.

De DigiTaalexpeditie die nu is verschenen, is een digitale versie van de Taalexpeditie. Deze is niet noodzakelijk ontstaan als “coronaproof” oplossing, wel om de puzzels een stuk laagdrempeliger te maken. Je kunt deze versie overal en altijd digitaal spelen.
De DigiTaalexpeditie kun je  gebruiken om het gesprek op gang te brengen tussen collega’s. Om hen bewust te maken van de problematiek waar hun collega’s of cliënten dagelijks mee te maken hebben.

Hoe werkt het

De Digitale Taalexpeditie is gemaakt om iedereen te laten ervaren hoe een dag anders kan zijn als je laaggeletterd bent. Dagelijkse taken kunnen ineens heel ingewikkeld worden.
Open de DigiTaalexpeditie via de onderstaande link. Het werkt het beste op je telefoon of tablet, maar kan ook op je laptop of pc. Zorg dat je de laatste versie van je os hebt geïnstalleerd. Zet je geluid aan! Mocht je browser om toestemming vragen, geef deze dan.

In de DigiTaalexpeditie ga je op zoek naar 4 sleutels. Deze sleutels verdien je door de vier puzzels op te lossen. Je “klikt” door jouw goede antwoord onder het vergrootglas te plaatsen, vervolgens wacht je even rustig, niet bewegen.


Zodra je een sleutel hebt verdiend, verschijnt die aan de onderkant. Je kunt op de sleutel “klikken”. Bovenaan de pagina verschijnt de melding dat je er één minder hoeft te verzamelen.

Klik hier om te beginnen met jouw DigiTaalexpeditie. Je kunt deze zo vaak je wilt spelen.
We horen graag wat je ervan vindt.
Succes en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *