Erfgoed Gelderland multi-touch game Live.

ism Kamerblauwlicht en Erfgoed Gelderland heb ik een multitouch-tafel game en ipad game ontwikkeld voor Gelders Erfgoed. Kinderen leren objecten te duiden en kunnen zelfs tot met zijn zessen aan een tafel tegen elkaar spelen. 10 musea in Gelderland (en er komen er meer) gaan deze game op hun gloednieuwe Multi-touch tafel krijgen.

Youtube:

Meer over het project:

De curatrice van het museum heeft een feestje gehad. Hartstikke gezellig! Een hapje, drankje, dansje… Maar nou is het ochtend en de hele boel is een beetje overhoop. Namen kwijt, jaartallen door elkaar… Best weer op te lossen, maar daarbij kan ze wel wat hulp gebruiken! En gelukkig krijgt ze dat ook: van de spelers van HizzQuiz!

Spelen met het erfgoed van Gelderland!

Waar is levertraan van gemaakt? En wat is een ander woord voor “poepstoel”? Met HizzQuiz leer je de Gelderse geschiedenis op een heel nieuwe manier kennen: aan de hand van museumstukken uit heel Gelderland. Misschien weet je het antwoord op de gestelde vraag meteen, maar je kunt ook inzetten op meerdere antwoorden. HizzQuiz is een tactisch kennisspel met humor!

Flipje speelt mee.

 

Hoe werkt het Erfgoedspel?

Nadat alle spelers een ludieke avatar hebben samengesteld, laat de curatrice een erfstuk zien; een museumstuk uit één van de musea in Gelderland. Daar hoort een vraag bij: Wat is dit voor bijzonder voorwerp? Waar is het van gemaakt? Waar werd het voor gebruikt? De verrassendste vragen komen voorbij en de ene keer is het antwoord een stuk makkelijker dan de andere keer…

Is de vraag gesteld, dan ga je het antwoord verzamelen. Daarbij kun je elkaar in de weg zitten, antwoorden van elkaar stelen, en tactisch je kansen verdelen. Klinkt dat cryptisch? Het wijst zich allemaal vanzelf! Na vijf ronden is de winnaar bekend, en kun je kiezen voor een revanche!

Duik in de geschiedenis

Duik je in je eentje de Gelderse geschiedenis in, of doe je de ontdekkingen samen? Je kunt HizzQuiz alleen spelen, maar ook met z’n tweeën op de iPhone, met z’n vieren op de iPad of zelfs met z’n zessen in het museum! Het spel is goed voor enkele minuten lol, of urenlang speelplezier. Net waar je zelf zin in hebt!

HizzQuiz in het kort:

– Samen spelen of lekker alleen
– Ruim 120 bijzondere voorwerpen
– Ruim 400 verschillende vragen
– Educatief, humoristisch én tactisch
– Ludieke avatars
– Urenlang speelplezier

LET OP! Deze versie werkt zowel op tablets als telefoons, maar is geoptimaliseerd voor Tablets. Binnenkort ook een geoptimaliseerde versie voor telefoons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *