bezoek aan LEGO, Billund DK

NoMoMo was asked to consult LEGO, IDEA HOUSE to develop a visually attractive and up to date ‘onboarding’ project, in which new co-workers could get a virtual tour of the LEGO IDEA HOUSE; The IDEA HOUSE is the startingpoint of ALL that is LEGO, being the house Ole Kirk Christiansen was living and invented the LEGO bricks. It is used to give extensive and detailed tours by the nice ‘all-knowing’ archive-people.

These people can give you tons of stories on LEGO. So Will the new online tour. The people will be making interactive stories and telling new co-workers everything needed to become a LEGO-inspired person (if they weren’t already ).


NoMoMo heeft net een consultancy klus afgerond voor LEGO group in Billund, Denemarken. Als creative director was ik gevraagd om een creatieve visueel aantrekkelijke manier te vinden én voor te stellen van een virtuele tour door LEGO’s achtergrond LEGO  (verhalen en beeldmateriaal die LEGO in de loop der jaren heeft verzameld over bijv ontstaan van LEGO)  die in eerste intantie gebruikt kan worden voor het ‘onboarding proces’ van alle nieuwe collegas binnen LEGO.

Middels thema’s als Mensen, Product, Fabricage en Omgeving kunnen archivarissen  ‘verhalen’ aanmaken binnen zo,n thema in een bestaand CMS systeem (SiteCore)

Er is een enorme hoeveelheid gegevens binnen LEGO’s archieven aanwezig.  Zaak was het ook om voor hen een zo helder mogelijke manier te bieden om verhalen te construeren. Verhalen zelf hebben gezamelijke onderdelen zodat een gebruiker makkelijk van verhaal naar verhaal kan ‘springen’.

Voor zowel visueel als interactie/functioneel ontwerper was ik aangeroepen om het team van ontwerpers en technische mensen aldaar een beeld te geven hoe ze dit grote bos met nóg meer bomen, konden doorkruizen zonder al te veel kleerscheuren.

Nog even en het eind resultaat voor de scope van dit jaar zal ik laten zien.. Voor volgend jaar zal er een uitgebreidere versie komen waarin bijv. ook verhalen gedeeld en zelf verhalen verzameld kunnen worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *