Rotterdam Phylharmonisch Orkest en Mozart

OWolfgangok het RPHO nam het avontuur af over Wolfgang en Mozart. Een voorbereidend avontuur in de vorm van echte ansichtkaarten waar Wolfgang Mozart als 10-jarig jongetje gevolgd word in zijn reis-avontuur naar het Amsterdamse, waar hij een concert gaat geven voor de jonge Stadhouder Willem.

Een unieke combinatie van tactiel drukwerk en de flexibele wereld van het internet zorgde ervoor dat de groepen 5 en 6 in en rondom Rotterdam in het verhaal gezogen werden al voordat zij het concert gingen meemaken. Ze volgden het leven en kwamen langs dezelfde plaatsen, dachten het zelfde en leefde mee met de jonge componist. Samen met de door het Koninklijk Concertgebouw ontwikkelde lessenpakket, vormde dit avontuur een mooie introductie van een even mooi concert door het RPHO gespeeld.

 

Gepersonaliseerde kaarten werden naar de individuele groepen gestuurd; een eigen adres en een eigen uniek online blog dat op een digibord of op een tablet te volgen was. Een nieuwe kaart dat in de meegeleverde brievenbus in de klas klaargezet werd, betekende meteen ook de blog aangevuld werd met een nieuw onderdeel van het avontuur; In een online deel van een kaart was de mogelijkheid om meer context en informatie te bieden in verschillende vormen. Van online video, afbeeldingen tot aan inmiddels 360˚ beelden en quizen.

Bij dit project echter heeft het Koninklijk Concert gebouw haar eigen zonet ontwikkelde lessenpakket willen koppelen aan deze leuke aanjager. Het was een verrijking boven het bestaande aanbod, zoal Koninklijk concertgebouw al aangaf. Het Phylharmonisch Orkest nam het project 1 op 1 over. Zo ook de kaarten en avonturen.

Met een kleine snelle ingreep konden eenvoudig een aantal onderdelen omgeschreven worden naar het orkest in Rotterdam.
Al me al een succesvol project met erg leuke en positieve evaluatie rapporten van leerkrachten.

 

mozartRPHO_Page04A mozartRPHO_Page04B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *