Taalwezens en “De Poets van Bosch”

In nauwe samenwerking met de Muzerije in Den Bosch werkt NoMoreMondays aan offline en online avontuur met het KidsLoveCards platform. Dit avontuur dienst als verrijkende theoretisch deel bij een aantal “Taalwezens” workshops waarbij basisschool-leerlingen uit groepen 5-6-7-8 leren etsen of digitaal tekenenen adhv de kunst en het leven van Jeroen Bosch. Teven zal er een kaartspel gespeeld kunnen worden waarbij kaartjes met woorden aan elkaar gelegd kunnen worden om zodoende nieuwe namen voor duivelse monsters en wezens te maken. Dit alles om inspiratie op te doen.

taalwezens spel v1

 

Dientje01De Poets van Bosch volgt een schoonmaakster van de familie van Aken (de eigenlijke achternaam van Jheronimus Bosch) waarbij ze een boekje opendoet vanuit haar oogpunt en het leven uit die tijd beschrijft.

 

Met humor en persoonlijke feitjes leert zij de leerlingen via ansichtkaarten en een uniek bijbehorend digibord-blog systeem over het leven van JB en de stad. M.b.v afbeeldingen, video’s, verhalen en quiz-jes wordt op een innovatieve manier (referentiekader van de leerlingen) ingespeeld op het inspirerende leven van Jheronimus Bosch.

kaart-test

 

Voor meer informatie over de Poets en Taalwezens, bezoek de site “Taalwezens”.Of neem contact op met don@kidslovecards.nl over de werking en toepassing van dit platform.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *