Liftinstituut | Twee lespakketten in de startblokken

 

Op de NOT 2017 lanceerde Liftinstituut de twee lespakketten voor techniek in het basisonderwijs. Communicatie en Media bureau Zuurstof heeft studio No More Mondays gevraagd om die te ontwikkelen en vorm te geven. Samen met bureau Hoeven zijn wij aan de slag gegaan om een leuk educatief en pakkend pakket te ontwerpen. A.d.h.v. het eigen online digital storytelling platform Kids Love Cards kunnen de leerlingen in zowel de onderbouw als de middenbouw middels ansichtkaarten in de klas een aantal karakters volgens die een avontuur meemaken.

Via de QR code op de kaarten kunnen de leerlingen het verhaal verrijkt krijgen op het digibord of tablet. Daar zijn beeldververhalen, knutsel opdrachten, filmpjes, quizzen,VR games etc te vinden om nog meer in het verhaal gezogen te worden en techniek op een storytelling manier aan te kunnen bieden. De boodschap over veiligheid wordt tevens zijdelings ter sprake gebracht.

Lift-instituut

De manier om spannende verhalen en belevenissen te gebruiken om educatieve en/of culturele informatie te laten borgen bij de leerlingen is volgens Don Blaauw van No More Mondays de ideale methode. Samen met didacticus bureau Hoeven zijn teven de klassikale of individuele opdrachten goed vertegenwoordigd. Door leerdoelen (en tussenleerdoelen) aan te halen bij de lessen, draagt Kids Love Cards ook bij aan SLO kerndoelen en bijv. CITO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *